Addo Elephant Park

Addo Elephant Park is een Big Five wildreservaat gelegen in de Oostkaap van Zuid Afrika. De Oostkaap is een prachtige bestemming op zich, zoals u kunt zien in de voorbeeldreis Reis door de Oostkaap, en het hele jaar malariavrij bovendien. Maar Addo is ook prima te combineren met Kaapstad, de Tuinroute en/of Route 62. Het park is prima met de eiegen huurauto te verkennen. Ook is het mogelijk om game drives te maken in een open safarivoertuig onder leiding van een ranger die u alles of de natuur en de dieren in het wildpark kan vertellen.

Bekijk alle voorbeeldreizen

Addo geschiedenis

In de jaren 30 van de twintigste eeuw is Addo Elephant Park opgericht om de olifanten te beschermen. De populatie olifanten was drastisch verminderd door ivoorhandel en ook doordat lokale boeren de olifanten doodden. In de beginfase was Addo slechts 2.000 hectare groot. Plannen om het park uit te breiden tot 270.000 hectare zijn inmiddels deels uitgevoerd.

Addo is een Big Five gebied

Naast de buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en natuurlijk de olifant kunt u veel meer dieren spotten, zoals struisvogel, zebra, kudu, hartebeest, eland en vele vogelsoorten. U kunt het wildpark uitstekend met de eigen huurauto verkennen. Bij de receptie kunt u game drives boeken (niet inbegrepen). U gaat dan onder leiding van een ranger in een open voertuig op safari.

Accommodatie in Addo

Het park heeft verschillende restcamp. De meest belangrijkste zijn Main Camp in het noorden en Matylholweni in het zuiden. De accommodatietypen zijn o.a. chalets, bungalows, rondavels, forest cabins en campsites. Spekboom Tented Camp is een relatief nieuw camp. Deze bevindt zich in de bush, u verblijft in comfortabele koepeltenten. Alleen Main Camp heeft centrale faciliteiten als restaurant, winkeltje, receptie en zwembad.

Kaart Addo

Klik op de kaart om deze te vergroten

Comments are closed.