Kaapstad

Een reis naar Kaapstad in Zuid Afrika staat op het verlanglijstje van velen. En dat is niet zo verwonderlijk. Kaapstad is een van de mooist gelegen steden ter wereld. De stad ligt prachtig op het schiereiland. Het letterlijke hoogte punt is De Tafelberg. Waar u ook in de Kaapstad bent, u kunt De Tafelberg niet missen.

Bekijk onze voorbeeldreizen naar Kaapstad:

Bezienswaardigheden in Kaapstad

Behalve De Tafelberg zijn er vele andere bezienswaardigheden in Kaapstad. Bent u geïnteresseerd in de Apartheid geschiedenis van Zuid Afrika, dan is een excursie naar Robben Island, waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat, een must see. Ook het District Six museum. Dit museum werd opgericht ter nagedachtenis aan de gedwongen verhuizing van 60.000 inwoners van verschillende rassen in District Six tijdens het apartheidsregime in de jaren zeventig van de twintigste eeuw.

Kaapstad is de culturele hoofdstad van Zuid Afrika. In het centrum vindt u vele restaurantjes en bars. Tot diep in de nacht kunt u genieten van live muziek, vooral de Cape Town jazz staat internationaal hoog aangeschreven. Het is zelfs mogelijk om een Cape Town jazz tour te maken, waarbij u onderleiding van een lokale muzikant een tour langs jazz café’s maakt en deelneemt aan een heuse jam-sessie. Houdt u van shoppen, bezoek dan het luxe en trendy Victoria & Alfred Waterfront. In Kaapstad zijn de stranden altijd dichtbij. Bekende stranden zijn Camps Bay en Cliftons Beach.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Kaapstad

Voor een autorit over het schiereiland moet u ongeveer een dag uittrekken. Een wandeling naar de vuurtoren bij Cape Point levert een spectaculair uitzicht op. Let u wel op met voedsel: de baboons (bavianen) van Cape Point zijn namelijk hondsbrutaal! En natuurlijk maakt u eenfoto bij het bord van Kaap de Goede Hoop.

Ten noordoosten van Kaapstad liggen de Kaapse Wijnlanden. De vele wijnestates nodigen uit tot het proeven van de beste wijnen. Bekende plaatsen zijn Stellenbosch en Franschhoek. Hier vindt u veel huizen in de typische Kaap-Hollandse stijl. Een leuke en actieve manier om de Wijnlanden te verkennen is per fiets. Er zijn verschillende routes uitgezet met verschillende activiteiten zoals wijnproeven, brandy proeven, bezoek boerderij met divers wild.

Ook is het mogelijk om een townshiptour te maken. Een erg leuke tour is op tweedehands Nederlandse fietsen. U bezoekt een school, geniet van thee bij mensen thuis en gaat naar een sangoma, een traditionele dokter. De lokale Xhosa gemeenschap is erg blij met de tour want deze schept werkgelegenheid en inkomsten voor de lokale gids, gezin dat wordt bezocht en de fietsenmakers die ervoor zorgen dat uw fiets in orde is. Een (h)eerlijke manier om een indruk te krijgen van het alledaagse leven in een township.

Wilt u meer weten over een reis naar Kaapstad? Of wilt u Kaapstad combineren met andere delen van Zuid Afrika? Neem dan gerust contact met ons op via 0570 – 605 735 of via ons contactformulier. Onze Afrika-specialisten helpen u graag.

Comments are closed.