Kruger National Park

Kruger National Park is een van de bekendste wildparken ter wereld. Voor vele reizigers naar Zuid Afrika is een safari in dit wildpark een must: Kruger wil men gezien hebben! Kruger National Park is een van de grootste nationale parken ter wereld. Van noord naar zuid bedraagt de afstand 322 kilometer, de gemiddelde breedte bedraagt 64 kilometer. Hiermee is het park ongeveer zo groot als de helft van Nederland. Kruger National Park maakt onderdeel uit van Great Limpopo Transfrontier Park. Door een samenvoeging met Gonarezhou National Park in Zimbabwe en Limpopo National Park in Mozambique is een 35.000 km2 groot wildpark ontstaan.

Bekijk fly drives met Kruger Park:

Bekijk groepsreizen met Kruger Park

Wilde dieren in Kruger

Krugerpark is een Big Five gebied. Maar naast de olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn valt er nog veel meer te spotten, zoals wilde hond, cheetah, zebra, giraffe, impala, nyala en vele andere antilopen. Met maar liefst 500 vogelsoorten kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen. Doordat het noorden van Kruger een dichtere begroeiing heeft, is het zuidelijk deel van het park het meest populair voor het spotten van wild.

Wegen in Kruger

Kruger heeft een uitgebreid wegennet, bestaande uit asfaltwegen en goed onderhouden gravelwegen. Op sommige plaatsen zijn 4×4 trails, die dus alleen toegankelijk zijn voor 4WD auto’s en veelal van te voren moeten worden geboekt. Bij de verschillende gates (ingang) van Kruger zijn gedetailleerde kaarten te koop met het wegennet, de restcamps, picknick plaatsen, waterpoelen en andere informatie. Het park is uitstekend te verkennen met de eigen huurauto. Let erop dat u altijd van zonsondergang tot zonsopgang in uw camp moet zijn of het wildpark heeft moeten verlaten.

Accommodaties in Kruger

Kruger Park heeft een groot aantal restcamps. Een onderscheid wordt gemaakt tussen main camps en bush camps. Main camps zijn te vergelijken met een bungalowpark. Er zijn verschillende soorten accommodaties: van camping tot eenvoudige rondavels met gezamenlijk sanitair tot chalets met eigen keuken. Er zijn veel faciliteiten aanwezig zoals restaurant, winkel(tje), benzinepomp en zwembad. De main camps zijn omheind. Dit in tegenstelling tot de sommige bushcamps. Dit zijn meer avontuurlijke overnachtingsplaatsen, kleinschaliger en meer in de wildernis. Het verblijf is veelal in chalets of safaritenten met keuken. De faciliteiten van het camp zijn beperkt. U moet voldoende voedsel, water en benzine meenemen. Ook zijn er luxe lodges die zich in (een prive reservaat binnen) Kruger bevinden.

Bekijk onze voorbeeldreizen

Wilt u advies op maat, neem dan contact met ons op

Kaart Kruger

Klik op de kaart om deze te vergroten

 

 

 

 

 

Comments are closed.