Safari Zuid Afrika

Zuid Afrika is een ideaal land voor een safari. Een safari wordt gemaakt in de eigen huurauto of in een open safarivoertuig onder leiding van een ranger en sporenzoeker. Een mooi voorbeeld van een reis waarin beid worden gecombineerd, is Safari door de mooiste wildparken van Zuid Afrika. Er zijn veel wildparken in Zuid Afrika die zich uitstekend lenen voor een safari.

Safari in Nationale Parken van Zuid Afrika

Zuid Afrika heeft veel nationale parken waar u met de eigen huurauto een safari kunt maken. In de meeste nationale parken kunt u overnachten. Belangrijk is dat u tussen zonsondergang en zonsopgang het park hebt moeten verlaten of in uw restcamp (camp met accommodaties) aanwezig moet zijn. Veel restcamps zijn omheind, het wild kan dan niet of nauwelijks in het camp komen. Kleinere (bush)camps zijn soms niet omheind waardoor ook de nachten avontuurlijk kunnen zijn. De meeste restcamps in Zuid Afrika hebben een informatiebord waarop reizigers aangeven waar zij welke dieren hebben gespot. Dit kunt u goed gebruiken bij het plannen van uw route door het wildpark. Grotere restcamps hebben een receptie waar u een game drive (safari met open voertuig onder leiding van een ranger) of een bush walk (safari wandeling onder leiding van een (gewapende) ranger) kunt boeken. Deze vinden veelal in de vroege ochtend of in de namiddag plaats, wanneer de dieren het actiefst zijn. Soms is het mogelijk een night (avond) game drive te boeken. Dan ligt de nadruk vooral op het spotten van nachtdieren.

Belangrijke nationale parken van Zuid Afrika zijn:

Bekijk onze voorbeeld reizen naar Zuid Afrika

Safari in Private Game Reserves van Zuid Afrika

In de privé parken van Zuid Afrika mag u niet zelf met de huurauto op safari. U rijdt naar uw lodge in het private game reserve. Vanuit de lodge worden de safari activiteiten ondernomen. Afhankelijk van het reserve en de ligging van de lodge zijn dat bijvoorbeeld game drives, night drives, bush walks, bootcruises, walking safari’s, sleep outs (overnachten in een schuilhut in de bush). Alle safari activiteiten zijn onder leiding van een deskundige ranger en soms ook een sporenzoeker. De accommodaties in de private game reserves zijn luxe lodges, meestal tussen de 4-sterren en 5-sterren plus. De safari activiteiten, maaltijden en drankjes zijn veelal bij de prijs inbegrepen.

Belangrijke private game reserves in Zuid Afrika zijn:

  • Amakhala Game Reserve
  • Kariega Game Reserve
  • Madikwe Game Reserve
  • Sabi Sand Game Reserve
  • Timbavati Private Nature Reserve
  • Welgevonden Gamer Reserve

Bekijk onze voorbeeld reizen naar Zuid Afrika

Wilt u advies op maat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.        

 

Comments are closed.